İNGİLİZCE BİRİMİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ALIMI

Marmara University School of Foreign Languages is seeking  INTERNATIONAL ENGLISH INSTRUCTORS – preferably born and/or raised in a country where native language is English- to be employed in the English Preparatory School, Istanbul, Turkey.

*Candidates who hold a dual citizensip with a Turkish ID  cannot apply to this position due to legal restrictions*.

Requirements for native speakers of English:

• A bachelor's degree in ELT or other related fields in English e.g. Linguistics, Translation, English Language and Literature.

OR

• Any bachelor's degree plus CELTA / DELTA, or a TESOL Certificate

OR

• Any bachelor's degree plus two years’ of teaching experience in an internationally accredited institution.

Requirements for non-native speakers of English:

• A bachelor's degree in ELT or other related fields in English e.g. Linguistics, Translation, English Language and Literature AND two years’ of teaching experience in an internationally accredited institution OR CELTA / DELTA, or a TESOL Certificate.

Please send your CV to Dr. Işıl Ruacan Silahtaroğlu (isil.silahtaroglu@marmara.edu.tr)

***

Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’na yabancı uyruklu öğretim elemanları alınacaktır. Anadili İngilizce olan ülkelerden birinde doğmuş ve yetişmiş olmak tercih sebebidir.

*Çifte vatandaşlığı olup Türk kimliği sahibi olan adaylar yasal nedenlerden dolayı yabancı uyruklu kadrosuna başvuramazlar*

Anadili İngilizce olan adaylar için aranılan nitelikler:

Dil bilimi, dil ve edebiyat, karşılaştırmalı edebiyat, öğretmenlik veya eğitim bilimleri (pedagoji) gibi alanlardan birinde en az lisans derecesine sahip olmak;

veya

En az bir lisans derecesine sahip olmak koşuluyla aşağıdaki şartlardan en az birini sağlamış olmak

1. a) Uluslararası tanınırlığa sahip akredite bir dil öğretim merkezinde ilgili dilin öğretiminde en az iki yıllık iş deneyimine sahip olmak,
  2. b) CELTA / DELTA veya TESOL sertifikalarından birine sahip olmak.

Ana dili İngilizce olmayan adaylar için aranılan nitelikler:

İngiliz Dili, İngiliz Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği gibi alanlardan birinde en az lisans derecesine sahip olmak ve aşağıdaki şartlardan en az birini sağlamış olmak:

1. a) Uluslararası tanınırlığa sahip akredite bir dil öğretimi merkezinde ilgili dilin öğretiminde en az iki yıllık iş deneyimine sahip olmak,
  2. b) CELTA / DELTA veya TESOL sertifikalarından birine sahip olmak.

Lütfen özgeçmişinizi Dr. Işıl Ruacan Silahtaroğlu'na (isil.silahtaroglu@marmara.edu.tr) gönderiniz.