İstiklal Marşımız 96 Yaşında

Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 13.03.2017 tarihinde “İstiklal Marşımız 96 Yaşında” konulu bir panel düzenlendi.
Üniversitemiz Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panel Şair Mehmet Akif ERSOY anısına saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
 Panelin açılış konuşması ve Oturum Başkanlığı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat DENİZ tarafından yapıldı.
Ardından Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Haluk Harun DUMAN "Ulusal Marşların Değerler Yönüyle Karşılaştırılması" konulu bir sunum gerçekleştirdi.
Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof Dr. Baki ASİLTÜRK, "İstiklal Marşında Ocak Kültü” konulu konuşmasında Türk Toplumundaki Ocak anlayışının önemine ve İstiklal Marşımızdaki Ocak Kültü'ne vurgu yaptı..
Panelin son konuşmacı olan Atatürk Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Bülent HALVAŞİ “İstiklal Marşında Söz ve Müzik Uyumu” konulu sunumunda İstiklal Marşımızın kısa tarihi geçmişinden bahsederek, şiir armonisi ile beste armonisinin kritik uyumunun dünyadaki hiç bir ulusal marşda bulunmadığının altını çizdi.
Panelin sonunda panelistlere katılımlarından dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi ve ardından toplu fotoğraf çekildi.

Bu sayfa Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından en son 08.08.2020 12:56:14 tarihinde güncellenmiştir.