İngilizce Komiteler Toplantısı

19 Ocak tarihinde, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Murat Demirkan, Müdür yardımcısı Doç. Dr. Mahmut Tekçe ve İngilizce Birim koordinatörü Öğr. Gör. Pelin Tekinalp Çakmak İngilizce biriminde görev yapan çeşitli komitelerin koordinatörleri ve üyeleri ile bir araya geldi. Öncelikle Prof. Dr. Murat Demirkan yeni yönetimin eğitim ve öğretim anlayışını, gerçekleştirilmesi düşünülen yenilikleri ve kurumsal hedeflerimizi vurgulayan bir konuşma yaptı. Sonrasında çeşitli komitelerin koordinatörleri ve üyeleri ile tanışan Prof. Dr. Murat Demirkan, şimdiye kadar yapılan ve gelecekte yapılması planlanan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

MÜFREDAT VE MATERYAL GELİŞTİRME KOMİTESİ

Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda uluslararası düzeyde kabul edilen etkin bir yabancı dil programı oluşturulması amacıyla kurulan Müfredat ve Materyal Geliştirme Komitesinin öncelikli amacı, kurumumuzda uzun bir süredir uygulanmakta olan mevcut müfredatın gözden geçirilerek, eğitim kalitesinin artırılması sürecinde kullanılacak olan yeni yöntemlerin kullanılmaya başlanması için çalışmalar yapmak ve bu yöntemleri öğretim elemanlarına benimsetmektir. Toplantıda Müfredat ve Materyal Geliştirme Komitesi koordinatörü Öğr. Gör. Aysu Öztürk, 2012-2013 eğitim öğretim yılı itibariyle Avrupa Ortak Dil Çerçevesi kriterleri referans olarak hazırlanan müfredatımızı uygulamakta yaşadığımız zorluklardan bahsetti. Bina ve derslik sıkıntımızdan dolayı kalabalık sınıflarda eğitim veriyor olmamızın, yine aynı koşullardan dolayı verdiğimiz ders saatlerinin hedeflenen dil düzeyine erişilmesi için sorun teşkil ettiğinin altını çizdi. Öğrencinin ders saatleri dışında faydalanması için bir otonomi merkezi ya da çevrimiçi bir eğitim programı sayesinde bu zorlukların biraz olsun üstesinden gelinebileceğini belirtti.

İNGİLİZCE ÖLÇME DEĞERLENDİRME BİRİMİ

İngilizce Ölçme Değerlendirme Birimi’nde görev alan öğretim elemanları Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Hazırlık Birimi programının akademik takvimde belirtilen tüm sınavlarını ve Marmara Üniversitesi bünyesinde yapılan diğer İngilizce sınavları Avrupa Ortak Dil Çerçeve Kriterleri doğrultusunda Yüksekokul yönergesinin belirlediği hedef dil seviyelerine göre hazırlar. İngilizce Ölçme Değerlendirme Birimi koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Bahar Özgen önümüzdeki dönemlerde sınav geçerliliği ve güvenilirliğini artırmaya yönelik çalışmalar yapmayı hedeflediklerini ve digital ortamda yapılacak pilot sınav uygulamaları yapılmasının planlandığından bahsetti.

AKADEMİK GELİŞİM BİRİMİ

Akademik Gelişim Birimi öğretim elemanlarımızın bilgilerini tazelemek, mesleki becerilerini geliştirmek ve motivasyonlarını daima yüksek tutmayı amaçlamaktadır.  Akademik Gelişim Birimi en yeni eğitim yaklaşımları ve sınıf uygulamaları konusunda hizmet için eğitimler, deneyimli öğretim elemanlarımızın profesyonel gelişimlerini desteklemek amacıyla özdönüşümsel akran gözlemleri ve mesleğe ya da kurumda çalışmaya yeni başlayan öğretim elemanlarımız için oryantasyon ve gözlem programları düzenlemektedir. Akademik Gelişim Birimi koordinatörleri Öğr. Gör. Aslı Yılmaz Ercan ve Öğr. Gör. Utku Kara 2015-2016 akademik yılında, bu yıl yapılan sınıf içi eylem araştırmalarının Marmara Üniversitesi yayınlarından kitap olarak basmayı hedeflediklerini açıkladılar. Bahar yarıyılında öğretim elemanlarına yönelik motivasyon artırıcı çalışmalar yapılacaktır. Ayrıca çevrimiçi bir program vasıtasıyla birimimizde görevli öğretim elemanlarıyla mesleki gelişime yönelik çeşitli paylaşımlar planlanmaktadır.

ÖĞRENCİ KULÜPLERİ KOMİTESİ

Öğrenci Kulüpleri Komitesi bu yıl da Öğr. Gör. Mürvet Acar Odabaşı koordinatörlüğünde çalışmalarına devam etmektedir. Öğrenci Kulüpleri Komitesi hazırlık öğrencilerinin liseden sonra başladıkları bu yeni öğrenim hayatlarında sosyalleşebilmeleri, yaratıcılıklarını geliştirebilmeleri, farklı kazanımlar edinmelerini sağlayacak faaliyetlerde bulunmalarına ortam hazırlar.

İngilizce Tiyatro Kulübü: Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce hazırlık öğrencilerini sosyalleştirmek, yabancı dil seviyelerini geliştirmek, eğlendirmek ve unutamayacakları deneyimler ve anılarla dolu bir yıl geçirmelerini sağlamak amacı ile kurulmuş olan ‘İngilizce Drama Kulübü’ Öğr. Gör. Yasemin Akyurt liderliğinde Nisan ve Mayıs aylarında bir tiyatro eserlerini İbrahim Üzümcü Konferans Salonunda seyircileri ile buluşturacaktır.

Müzik Kulübü: Müzik Kulübü, öğrencileri ders dışında sanatsal faaliyetlere yönlendirerek, onları çok yönlü bireyler olarak hayata hazırlamayı amaç edinmektedir. Öğrenciler Öğr. Gör. Utku Kara eşliğinde okulumuzun bahar şenliklerine kadar düzenli provalarla konsere hazırlanacaklardır.

Kültür Haftası Etkinlikleri: İngilizcenin konuşulduğu ülkelerin kültürlerini tanıtmak amacıyla Nisan ayının son haftasında düzenlenecek kültür haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler belirlenen kategorilerde hazırlayacakları projeleri sunma imkanı bulacaklardır.

Genel Kültür Bilgi Yarışması:  Genel Kültür Bilgi Yarışması, öğrencilerimizin çeşitli konulardaki meraklarını uyandırarak, eğlenceli bir şekilde öğrenmeye ilk adımı attırmak amacıyla Öğr. Gör. Saadet Akıncı ve Öğr. Gör. Mürvet Acar Odabaşı tarafından düzenlenmektedir.

Bahsedilen etkinliklerde başarılı olan öğrenciler GENÇTUR tarafından yurtdışı yaz okulu veya yaz çalışma kampları ile ödüllendirilecektir.

EĞİTİM ARAŞTIRMALARI KOMİTESİ

Eğitim Araştırmaları Komitesi koordinatörü Öğr. Gör. Gül Ekşi birimimizdeki eğitimin kalitesini artırmak amaçlı proje ve çalışmalara imza atmak ve bu çalışmaların sonuçlarını uluslararası konferanslarda sunmayı amaçladıklarını belirtmiştir. Ayrıca birimimiz bünyesindeki akademik çalışmaları teşvik edeceklerini ve öğretim elemanlarının mesleki gelişimlerine katkıda bulunacaklarını belirtmiştir.

Bu sayfa Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından en son 05.02.2015 14:17:35 tarihinde güncellenmiştir.