DAAD (Alman Akademik Değişim Servisi) Toplantısı I

4 Mart 2015 tarihinde gerçekleşen DAAD (Alman Akademik Değişim Servisi) uzmanı Dr. Wiebke Bachmann ile yapılan toplantıda, Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Murat Demirkan, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Leyla Coşan, Almanca Hazırlık Birim Koordinatörü Hayriye Kiraz, Almanca Ölçme Değerlendirme Birimi Koordinatörü Nevze Öztürk, Eğitim Araştırma Projeleri Koordinatörü Britta Barth ve Filiz Güneşdoğdu görüşleriyle katkı sağlamışlardır.

Bu toplantıda, DAAD ile Yüksek Okulumuz arasındaki kültür ve dil eğitimi odaklı işbirliğinin ve özellikle inovasyon çalışmaları bağlamındaki yeni projelerin önemi vurgulanmıştır. Görüşmede ayrıca, DAAD desteği ile yabancı uyruklu öğretim elemanları, dil asistanları ve stajyerlerin sayılarının artırılarak okulumuzda görevlendirilmesi konusu görüşülmüştür. Okulumuzda uygulamaya geçirilmesi düşünülen bilgisayar destekli, web tabanlı ve online sisteme dayalı dil eğitimi kapsamında, yabancı uyruklu bu öğretim görevlilerinin dil eğitimi ve yazılım gibi teknik alanlarda donanımlı olması gerektiği dile getirilmiş ve Dr. Wiebke Bachmann’ın da desteği ile yabancı uyruklu öğretim görevlisi ihtiyacımızı gidermek için DaF-Forum’da ilan verilmesine karar verilmiştir.

Bu sayfa Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından en son 27.03.2015 13:57:43 tarihinde güncellenmiştir.