DAAD (Alman Akademik Değişim Servisi) Toplantısı II

23.03.2015 tarihinde DAAD (Alman Akademik Değişim Servisi) uzmanı, Goethe Enstitüsü temsilcileri ve Alman Konsolosluğu Kültür Ateşesi ile yapılan toplantıda, Yabancı Diller Yüksek Okul Müdürümüz Prof. Dr. Murat Demirkan’ın DAAD ile bir önceki toplantıda temelini attığı inovasyon çalışmaları görüşülmüştür.

Kısa süre önce Fransız elçiliği ve Ankara-İzmir-İstanbul Fransız Öğretmenleri Derneği’nin de destekleriyle yapılan atılımların, Almanca Birimi için de yapılabilmesi için, Alman Hükümeti, DAAD ve Goethe Enstitüsü ile görüşmeler yapılmıştır. Goethe Enstitüsü yıllardır süregelen hizmet içi eğitim konusundaki desteklerini sürdüreceklerini ifade etmişlerdir. İnovasyon bağlamında bilgisayar destekli dil eğitimi programı olan Moodle gibi programlar konusunda yine Goethe Enstitüsü ile işbirliğinin devamına karar verilmiştir.

Bu kurumlardan yalnızca maddi değil, burs, eğitim hizmeti, formasyon ve personel ihtiyacı konularında da destek talep edilmiş ve bu ortak çalışmanın üniversitemiz için yeni bir başlangıç olacağı ve Marmara Üniversitesi’nin büyük bir sınav merkezi olma yolunda olduğu Müdürümüz tarafından vurgulanmıştır.

Bu sayfa Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından en son 30.03.2015 14:29:16 tarihinde güncellenmiştir.