Engelli Öğrenci Birim Toplantısı

Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Yrd.Doç.Dr.Aynur AKAR’ın 28.04.2015 tarihinde YADYO Binası’ndaki toplantı salonunda düzenlenen seminerine Almanca ve Fransızca Hazırlık Birimi öğretim elemanları yoğun bir katılım sağlamışlardır.

Seminerin başında  Yrd.Doç.Dr.Aynur AKAR engellilerin ulaşımı ve eğitimi konusunda üniversitemiz çevresinde yapılan yeniliklerden bahsetmiştir.

Yapılan yenilik ve yenilenmelerden sonra ise koordinatörlüğün çalışma ilkeleri ve YÖK Özürlü Öğrenciler Danışma ve Koordinasyon Yönetmeliği’nden bahsedilmiştir.

Koordinatörlük tarafından 2014 ve 2015 yıllarında gerçekleştirilen seminer, sempozyum ve çalıştay bilgilerinin ardından, koordinatörlüğün kimlere hizmet verdiği ve engelli öğrencilere ayrımcılık yapmadan eşitliği sağlayacak uygulamaların gerekliliği üzerinde durulmuştur.

Toplantının sonunda ise Yrd.Doç.Dr.Aynur AKAR tarafından, 10-15 Mayıs 2015 Engelliler Haftası bünyesinde gerçekleşecek etkinliklere YADYO olarak yüksek katılımımızın beklendiği vurgulanmış ve duyarlı olunması gerektiği tekrar hatırlatılıp seminere son verilmiştir.

Bu sayfa Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından en son 30.04.2015 13:35:42 tarihinde güncellenmiştir.