IV. ve V. Grup ÖYP Bilgilendirme Toplantısı 10.04.2013

 

  

10 Nisan 2013 saat 09:30’da Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonunda 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunu’nun 33. Maddesi uyarınca, ÖYP kapsamında atanan araştırma görevlilerinin eğitimleri ve ÖYP Programının kapsamı ile ilgili YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban ÇALIŞ, YÖK-ÖYP Koordinatörü Ayşegül KUTAY ve Marmara Üniversitesi ÖYP Koordinatörü Prof. Dr. Abdülkerim KAR tarafından bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer GÜL, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan SELÇUK, çeşitli Birim yöneticileri ve ÖYP Sorumlularınında katıldığı toplantıda  ÖYP Araştırma Görevlilerine Eğitim Programının önemi ve geçmiş dönem ÖYP Araştırma Görevlilerinin durumları ile ilgili istatiksel bir sunum gerçekleştirildi.      

 


  
  Daha sonra Prof. Dr. Abdülkerim KAR, ÖYP Araştırma Görevlilerine programın Marmara Üniversitesi bünyesindeki işleyişi, yaşanılan sıkıntı ve problemlerle ilgili genel bilgiler içeren bir sunum eşliğinde açıklamalarda bulundu.

 

Prof. Dr. Abdülkerim KAR'ın sunumunun ardından YÖK-ÖYP Koordinatörü Ayşegül KUTAY ÖYP Programının başlangıcından bitimine kadar prosedür ve mevzuat ile ilgili çok geniş kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.   

 

   YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban ÇALIŞ konuşmasında kendi öğrencilik döneminden ve yurt dışı eğitiminden edindiği , yer yer duygusallığın, yer yer keyifli anların yaşandığı ve yurt dışı eğitimlerine başlayacak olan ÖYP Araştırma Görevlileri için çok değerli sayılabilecek deneyimlerini paylaşarak ÖYP Programının önemini vurguladı.

 

Toplantının son bölümünde soru-cevap kısmına geçilerek, ÖYP Araştırma Görevlilerinin eğitimleri ile ilgili yönelttikleri sorular cevaplandırıldı.   

 

Bilgilendirme Toplantısı Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer GÜL'ün katılımcılara çiçek takdimi ile sona erdi.

  

Bu sayfa Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından en son 20.11.2014 15:21:55 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM