Yabancı Diller Yüksekokulu

Tarihçe

Tarihsel geçmişi 1883 yılına dayanan üniversitemiz 20 Temmuz 1982 tarihinde Marmara Üniversitesi adını alır. 28 Mart 1983 tarihinde çıkarılan 2809 sayılı yasa ile İstanbul’da bulunan eğitim kurumlarından bazıları Marmara Üniversitesi’ne katılır. Bu eğitim kurumlarından biri de Millî Eğitim Bakanlığı’na  bağlı olan İstanbul Yabancı Diller Yüksek Okulu’dur. Önceleri Rektörlük bünyesinde Yabancı Diller Bölümü olarak faaliyetini sürdüren okulumuz, 01 Mart 2006 tarihinde Marmara Üniversitesi  Yabancı Diller Yüksek Okulu (MÜ-YADYO) adını alır.

2008 yılına kadar yabancı dil hazırlık sınıflarının yanı sıra, Almanca-Fransızca-İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümleri’ni de çatısı altında barındıran yüksek okulumuzun halihazırdaki statüsü zorunlu ve hazırlık yabancı dil derslerini vermekle sınırlıdır. Bunun yanı sıra MÜSEM bünyesinde verilen yabancı dil derslerinin desteklenmesi de yüksek okulumuz kadrosunda bulunan öğretim elemanları tarafından gerçekleştirilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak yüksek lisans yapmak için yurt dışına gönderilecek öğrencilerden bir grubun yabancı dil eğitimleri de okulumuz elemanları tarafından gerçekleştirilmekte, ve aynı dil eğitimi YÖK kanalıyla yurt dışına gönderilecek genç akademisyenlere de verilmektedir.

Bu sayfa Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından en son 09.01.2015 13:57:53 tarihinde güncellenmiştir.

Yabancı Diller Yüksekokulu

MEB-ÖYP-TMV