YABANCI DİL YETERLİLİK SINAVI (MÜYYES) TARİHLERİ VE SINAV YERLERİ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL YETERLİLİK SINAVI (MÜYYES) AŞAĞIDAKİ TARİHLERDE YAPILACAKTIR:

Sınav Tarihi

Sınav Yeri

ALMANCA:

5 Eylül 2016 - 10:00 (Yazılı)

6 Eylül 2016 - 10:00 (Sözlü)

ARAPÇA

5 Eylül 2016 - 10:00 (Yazılı)

6 Eylül 2016 - 10:00 (Sözlü)

İlahiyat Fakültesi, Bağlarbaşı Kampüsü

FRANSIZCA:

5 Eylül 2016 - 10:00 (Yazılı)

7 Eylül 2016 - 09:30 (Sözlü)

İNGİLİZCE:

6 Eylül 2016 – 10:00

Göztepe Kampüsü

Sınav Yerleri Güncellenmektedir, Lütfen Sınava Girmeden Önceki Gün Sınav Yerinizi Tekrar Kontrol Ediniz

ALMANCA SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN SINAV YERLERİ (YAZILI)

ALMANCA SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN SINAV YERLERİ (SÖZLÜ)

FRANSIZCA SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN SINAV YERLERİ (YAZILI)

FRANSIZCA SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN SINAV YERLERİ (SÖZLÜ)

İNGİLİZCE SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN SINAV YERLERİ (2016 Kayıtlı Öğrenciler)

İNGİLİZCE SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN SINAV YERLERİ (2016 Öncesi Kayıtlı Öğrenciler)

İNGİLİZCE SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN SINAV YERLERİ (İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı Talep Eden Öğrenciler)

2016-2017 akademik yılında hazırlık sınıfının zorunlu olduğu bölümlere kayıt yaptıran öğrencilerin sınava girmeleri için ayrıca bir başvuru yapmalarına gerek yoktur.

Hazırlık sınıfında ikinci yılllarını okuyan ve daha önceki yeterlilik sınavlarında başarılı olamayan öğrenciler de bu sınavlara gireceklerdir.

Sınava girebilmek için üzerinde T.C. Kimlik numarası ve fotoğraf olan resmi bir kimlik belgesi getirilmesi yeterlidir.

Yeterlilik sınavından 60 puan ve üstü alarak başarılı olan ya da Marmara Üniversitesi Senatosu tarafından geçerliliği kabul edilen bir uluslararası sınav sonucu ibraz eden öğrenciler, kayıtlı oldukları bölümlerde öğrenimlerine başlayacaklar, yeterlilik sınavından başarılı olamayan ya da sınava girmeyen öğrenciler ise Hazırlık okuyacaklardır.

İyi derecede (B2.1 düzeyinde) Almanca ve Fransızca bilmeyen öğrenciler bu sınava katılmayacaklardır.

Fransızca seviye tespit sınavı yapılmayacak, yeterlilik sınavını geçemeyen öğrenciler başlangıç kurundan öğrenimlerine başlayacaklardır.

Almanca seviye tespit sınavı 26 Eylül 2016 Pazartesi günü saat 09:00'da yapılacaktır.

İngilizce yeterlilik sınavında 60 puanın altında not alan öğrencilerin yeterlilik sınavından alacakları sonuç, aynı zamanda Hazırlık okulundaki seviyelerini belirleyecektir.