V. Grup MEB Araştırma Görevlileri Bilgilendirme Toplantısı 21.08.2014

 


 

  

21 Nisan 2014 saat 10.00’da İstanbul Üniversitesi Kongre Salonunda Milli Eğitim Bakanlığı adına yurt dışına gönderilecek olan Araştırma Görevlilerinin durumları ve eğitimleri sonunda yurt dışına çıkış ve yurt dışı süreçleri ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

İstanbul’da Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Yabancı Dil Eğitimi gören Araştırma Görevlilerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 6 saat boyunca devam etti.

  

 


  

  MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Semih AKTEKİN, MEB Araştırma Görevlilerine Eğitim Programının geçmişten günümüze nasıl gelişerek ve büyüyerek bu günkü hizmet potansiyeline ulaştığı ve programın önemi ile ilgili bilgiler verdi. Programa destek veren Üniversite yetkililerine teşekkür ederek, Bursiyerlere başarılar diledi.

 

Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Yurt Dışı Eğitim Şube Müdürü Harun KARCI, MEB Bursiyerlerine Yurtdışındaki Bursiyerlerin izlenmesi, Kanun ve Yönetmelikler ve YLSY Programı hakkında genel bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdi.

  

 


  

  Horizon Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı yetkilisi İpek ESKİYAPAN tarafından,  yurt dışına çıkacak öğrencilerin karşılaşabilecekleri sorun ve problemlerin çözümünde kendilerince nasıl yönlendirilip, desteklendirilecekleri konusunda bir sunum verildi.

 

Daha sonra Resmi Burslu Öğrenci Sistemi (REBUS) yazılım sorumlusu Miraç SOLAK sistem artıları hakkında bir sunum gerçekleştirerek, Bursiyerlerin sistemle ilgili yaşadıkları sorunları analiz etti.

  

 


  

  Toplantının son bölümünde soru-cevap kısmına geçilerek, MEB Bursiyerlerinin hem yurt içi hem yurt dışı eğitimleri ile ilgili yönelttikleri sorular cevaplandırıldı.

 


Bu sayfa Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından en son 25.08.2014 14:30:25 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM